Schrijf u direct in voor deze cursus

Begeleidingssnoei bomen

Doel

In de cursus ‘Begeleidingssnoei bomen’ leren cursisten op een vakkundige manier bomen te snoeien van plant tot volwassenheid. Begeleidingssnoei is belangrijk als het gaat om bomen die in de bebouwde omgeving tot overlast kunnen zijn. Ondoordacht snoeien kan onherstelbare schade toebrengen aan een boom en dat is niet de bedoeling. De prioriteiten bij de cursus liggen bij het hanteren van de juiste snoeitechniek, maar zaken als veiligheid worden zeker niet onderbelicht.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor alle groenvoorzieners die meer kennis willen opdoen van het snoeien van (laan)bomen en begeleidingssnoei.

Leerdoelen
  • Basis specifieke vakkennis hebben van begeleidingssnoei van bomen;
  • Veiligheid en Arbo gereedschappen gebruiken;
  • Het beoefenen van de juiste snoeitechniek;
  • Kennis van het juiste tijdstip om te snoeien;
  • Herkennen en onderkennen huidige onderhoudsstaat van bomen.
Cursusprogramma

Ochtenddeel: theorie

In de ochtend worden de cursisten ingeleid op het onderwerp waardoor inzichtelijk wordt wat het nut en belang van de cursus is. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de basis specifieke vakkennis, veiligheid, snoeitechniek, tijdstip van snoei en het onderhouden van de bomen.

Lunch

Middagdeel: praktijk met opdracht

In de middag wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht, waarbij cursisten actief aan de slag gaan. Er wordt geoefend met modern gereedschap van goede kwaliteit. Tijdens de praktijktraining worden de cursisten goed en nauwkeurig begeleid, zodat iedereen de juiste techniek leert.

Certificaat

Deze cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Cursusduur en kosten

Datum:    Open inschrijving
Duur:        2 dagdelen (1 dag)
Kosten:    € 190,00 excl. 21% BTW

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Incompany/Maatwerk

Bij groepen is het ook mogelijk om deze cursus op locatie te geven (incompany). Tevens kan deze cursus aangepast worden aan uw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Overig

Voor de cursussen van Groene Veluwe geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het overschrijden van het maximaal aantal deelnemers is, na overleg, mogelijk. De toekenning van cursusplaatsen, bij open inschrijving, geschiedt op volgorde van aanmelding. Indien het aantal deelnemers minder is dan het vastgestelde minimum, is Groene Veluwe gerechtigd om cursussen samen te voegen, door te schuiven naar een latere datum of geen doorgang te laten vinden.