Schrijf u direct in voor deze cursus

Hout onder spanning

Doel

In deze cursus wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het opwerken van hout onder spanning. De bijbehorende werkmethodes en het vakkundig vellen van bomen bij calamiteiten. Deze cursus is dan ook aan te bevelen bij brandweerlieden.

Doelgroep

Deelnemers die beschikken over een certificaat motorkettingzaag (basis) en in aanmerking kunnen komen met calamiteiten en hout onder spanning, ook te denken aan brandweerlieden etc.

Leerdoelen
  • Veiligheidsvoorzieningen motorkettingzaag;
  • Beoordelen van bomen, takken en stammen en hout onder spanning;
  • Juiste zaag en verschillende werkmethodes;
  • Goed en veilig werken met verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's);
  • Het bedrijfsklaar kunnen maken van de kettingzaag.
Cursusprogramma

De cursus kettingzagen heeft een theoretisch gedeelte en een praktijk gedeelte. Je leert voornamelijk het opwerken van hout onder spanning. De bijbehorende werkmethodes en het vakkundig vellen van bomen bij calamiteiten.

Deze cursus is incl. het gebruik van materialen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Certificaat

Deze cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Cursusduur en kosten

Datum:   Open inschrijving
Duur:       2 dagdelen (1 dag)
Kosten:   € 250,00 excl. 21% BTW

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Incompany/Maatwerk

Bij groepen is het ook mogelijk om deze cursus op locatie te geven (incompany). Tevens kan deze cursus aangepast worden aan uw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Overig

Voor de cursussen van Groene Veluwe geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het overschrijden van het maximaal aantal deelnemers is, na overleg, mogelijk. De toekenning van cursusplaatsen, bij open inschrijving, geschiedt op volgorde van aanmelding. Indien het aantal deelnemers minder is dan het vastgestelde minimum, is Groene Veluwe gerechtigd om cursussen samen te voegen, door te schuiven naar een latere datum of geen doorgang te laten vinden.