Schrijf u direct in voor deze cursus

Rijbewijs E achter B (aanhanger)

Werkzaam in de groenvoorziening of een andere functie waarbij vaak met een aanhanger wordt gereden? Groen Uitzendburo biedt in samenwerking met diverse autorijscholen, waaronder verkeersschool De Weerd, rijbewijs E achter B (aanhanger) aan.

Cursusprogramma

Tijdens deze cursus gaat u samen met de instructeur de openbare weg op. Hij/zij leert u veilig met de aanhanger door het verkeer te bewegen. Daarnaast zult u ook leren achteruit te rijden, achteruit te draaien, aan- en afkoppelen en het lezen van de kentekenpapieren.

Stap 1 : Proefles

Tijdens de proefrijles van ongeveer anderhalf uur maakt u kennis met de basis van het rijden met een aanhangwagen. Uw instructeur houdt uw vorderingen in deze basisles goed in de gaten. Na afloop van de les wordt in overleg bepaald hoeveel lessen u nodig zult hebben om uw rijbewijs E achter B te behalen.

Stap 2: Praktijk

In het begin van de rijopleiding wordt er al een praktijkexamen aangevraagd.  Zo weet de rijschool zeker dat er aansluitend aan de rijopleiding examen gedaan kan worden. Het wordt gepland op basis van het aantal lessen welke zijn bepaald in stap 1.

Stap 3: Het examen

Het examen is de laatste stap tot uw BE rijbewijs. Een examinator van het CBR beoordeelt uw rijvaardigheden. Als alles goed gaat behaalt u het BE rijbewijs en mag u vanaf nu zelfstandig de weg op met aanhanger of caravan.

Cursusduur en kosten

Datum: Op afspraak
Proefles € 78,75 excl. BTW (inclusief uitgebreide intake)
4 lessen + examen € 336,78 excl. BTW
6 lessen + examen € 398,76 excl. BTW
8 lessen + examen € 460,74 excl. BTW
10 lessen + examen € 525,21 excl. BTW

Definitieve prijzen zijn afhankelijk van de proefles en het wel/niet behalen van het examen.

Cursuslocatie

Regio: Deventer

Overige informatie

Voor het halen van het E achter B rijbewijs heeft u een Gezondheidsverklaring nodig.  Eerst heette dit de Eigen verklaring. Vóór uw praktijkexamen moet u de Gezondheidsverklaring invullen en inleveren bij het CBR. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening. De Gezondheidsverklaring kost dit jaar € 41,50. Wilt u meer weten? Dan kunt u hier meer informatie vinden.