Schrijf u direct in voor deze cursus

Veilig werken langs de weg

Doel

De cursus veilig werken langs de weg is gebaseerd op CROW richtlijn 96b, gericht op de groenvoorziening, om veilig te kunnen werken langs de openbare weg. De deelnemers wordt geleerd deze risico’s te onderkennen waardoor onveilige situaties kunnen worden voorkomen of beheersbaar zijn zodat opgedragen taken op een verantwoorde wijze uitgevoerd kunnen worden.

Leerdoelen
  • Weten welke maatregelen te treffen om situatie veilig te houden (middelen, PBM’s en houding);
  • Inschatten van risico’s bij het plaatsen, verwijderen van afzettingen en het werken binnen de afzettingen;
  • Omgaan met risico’s, rol van betrokkenen;
  • Plaatsen en verwijderen van afzettingen.
Doelgroep

De cursus Veilig werken langs de weg is bestemd voor personeel dat regelmatig betrokken is bij het werken aan of op de weg zoals: stratenmakers, grondwerkers en medewerkers in de groenvoorziening.

Cursusprogramma

Theorie (ochtend)
In de ochtend worden de cursisten ingeleid op het onderwerp waardoor inzichtelijk wordt wat het nut en belang van de cursus is. Vervolgens krijgen de cursisten theoretische les in verschillende onderwerpen die betrekking hebben op het veilig werken langs de weg. Deze les is van belang zodat in de middag tijdens de praktijkles beter begrepen wordt waarom er op een bepaalde wijze gehandeld wordt.

Lunch

Praktijk met opdracht (middag)
In de middag wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht, waarbij cursisten actief aan de slag gaan. Door middel van de praktijkles kan de theorie toegepast worden en leren de cursisten om te gaan met risicovolle situaties.

Verklaring van deelname

Deze cursus wordt afgesloten met een verklaring van deelname.

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Cursusduur en kosten

Duur:          1 dag
Kosten:     € 165,00 excl. 21% BTW

Maatwerk

Bij groepen is het ook mogelijk de cursus op locatie te geven. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.