Opleiding boomverzorger

Start jouw carrière als boomverzorger

Jouw weg naar succes in boomverzorging begint bij de Groene Veluwe. Meld je nu aan voor onze European Tree Worker (ETW) opleiding met baangarantie en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière.

Voer je e-mailadres in zodat we contact met je kunnen opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Video afspelen

Kort en krachtig

In slechts 4 maanden kun je je opleiding tot European Tree Worker afronden en starten met je nieuwe avontuur in de natuur.

Baangarantie

Na het behalen van je certificaten kan je er aan de slag als vaste boomverzorger voor minstens 8 maanden.

Grote vraag

Er is momenteel een groot tekort aan boomverzorgers, waardoor je volop kansen hebt op werk als specialist in boomverzorging.

Colland
NKC
UWV
VCA
Cbr
Bureau Erkenningen

“Een European Tree Worker (ETW) is gespecialiseerd in alle aspecten van boomverzorging, zoals het vakkundig snoeien, uitvoeren van veiligheidscontroles en effectieve preventie en bestrijding van ziekten en plagen. Deze specialisatie valt buiten de gebruikelijke taken van een hovenier.”

Abiam van Triest, oprichter van de Groene Veluwe

Ontdek wat je gaat leren tijdens de ETW opleiding

Beheers de kracht van de kettingzaag en word een expert in boomverzorging. Verfijn je zaagvaardigheden, leer veilig en efficiënt bomen vellen met professionele precisie.

Verleg je grenzen en ontdek de opwindende wereld van boomklimmen, waar avontuur en vakmanschap samenkomen.

Stijg boven de rest uit en leer de kunst van het veilig en efficiënt werken op hoogte.

Word een kampioen van natuurbescherming en bescherm bomen met de juiste kennis en vaardigheden.

Beheers de kunst van precisie en breng bomen tot leven met vakkundig snoeien en verzorging.

Ontdek de geheimen van bodemgezondheid en optimaliseer de groei en vitaliteit van bomen.

Vergroot je kennis van boomsoorten en maak weloverwogen keuzes als boomverzorgingsspecialist.

Zo denken onze deelnemers erover

Wim
Lees verder
Een positieve organisatie met korte lijnen en kennis van zaken. Ook op gebied van bijscholing in staat om goed maatwerk te leveren. Op een persoonlijke en respectvolle manier.
Tim
Lees verder
Hele fijne samenwerking gehad met Abiam, duidelijk vlot en zeer open en vriendelijk. Kunnen een hoop mensen nog een voorbeeld aan nemen.
Robert
Lees verder
Een zeer enthousiast team dat heel erg met je meedenkt. Ik heb er veel nieuwe inzichten mogen ontvangen waardoor ik mijn werk beter kan uitvoeren.

Antwoord op je vragen

De opleiding start in november 2023 en duurt tot en met oktober 2024.

Praktijk Centrum Bomen, Asselsestraat 328 B in Apeldoorn.

Er kunnen 10 tot 15 kandidaten deelnemen in een groep.

Na succesvolle afronding van de vier maanden durende (fulltime) opleiding en praktijkleren, komt een contract van minimaal acht maanden beschikbaar voor geschikte kandidaten. Dit contract garandeert werk voor minimaal het aantal uren dat iemand momenteel een uitkering ontvangt, of voor 32 uur per week zonder uitzendbeding.

Het startsalaris bedraagt minimaal €13,36 euro per uur (afhankelijk welke cao van toepassing is). Daarnaast wordt de kostbare opleiding en alles wat je ervoor nodig hebt voor je betaald. Dat scheelt je wel €10.000 euro.

Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit:

  • 46 lesdagen van 8 uur per dag, inclusief 4 dagen examen.
  • 4 maanden werken op een praktijkplek.
  • Na deze 4 maanden volgt een passende werkplek in loondienst (baangarantie).
  • 4 à 5 uur per week extra voor praktijkopdrachten.
  •  

Er is momenteel een groot tekort aan boomverzorgers. Daarom is er in samenwerking met UWV,  Groene Veluwe, Groen Uitzendburo en PC Bomen een traject opgezet om mensen op te leiden tot boomverzorger. Dit traject biedt mensen die altijd al boomverzorger wilden worden of mensen die wegens omstandigheden niet in hun eigen sector aan het werk kunnen, de mogelijkheid om zich te laten omscholen. Het traject is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk omdat zowel het UWV als Groen Uitzendburo de investering van de opleiding voor de kandidaat doen.

De (UWV-)adviseur van de kandidaat geeft toestemming. Daarnaast voert Groen Uitzendburo en Praktijkcentrum Bomen een intakegesprek om te beoordelen of de kandidaat geschikt is voor het traject.

De kosten van de opleiding zijn €9.340 euro exclusief btw. Dit wordt (gedeeltelijk) voor je betaald door het UWV vanuit het scholingsbudget en door Groen Uitzendburo. Daarnaast betaalt Groen Uitzendburo je boeken à €320,- en betaalt je toekomstige opdrachtgever het ETW-examen à €740,- Je behoudt jouw uitkering gedurende de eerste vier maanden van de opleiding.

De kosten voor het herexamen betaalt de kandidaat zelf. Voor WW-kandidaten bestaat in 2023 de mogelijkheid scholingsbudget aan te vragen bij de adviseur van het UWV. Reiskosten worden vergoed wanneer de enkele reis meer dan 10 kilometer is.

Heb je nog vragen?

Klaar voor een nieuw avontuur?