Opleiding boomverzorger

Start jouw carrière als boomverzorger

Jouw weg naar succes als European Tree Worker (ETW) begint bij de Groene Veluwe. Meld je nu aan voor onze opleiding boomverzorger met baangarantie en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière.

Voer je e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Video afspelen

Werken en leren

In slechts 12 maanden kun je de opleiding European Tree Worker afronden. Tijdens de opleiding start je al met je nieuwe baan.

Baangarantie

Na het behalen van je certificaten kan je er aan de slag als vaste boomverzorger voor minstens 8 maanden.

Kansrijk beroep

Door het grote tekort aan European Tree Workers (ETW) is er zekerheid op werk als specialist in de boomverzorging.

Colland
NKC
UWV
VCA
Cbr
Bureau Erkenningen

“Een European Tree Worker (ETW) is gespecialiseerd in alle aspecten van boomverzorging, zoals het vakkundig snoeien, uitvoeren van veiligheidscontroles en effectieve preventie en bestrijding van ziekten en plagen. Deze specialisatie valt buiten de gebruikelijke taken van een hovenier.”

Abiam van Triest, mede-oprichter van de Groene Veluwe

Ontdek wat je gaat leren tijdens de ETW opleiding

Beheers de kracht van de kettingzaag en word een expert in boomverzorging. Verfijn je zaagvaardigheden, leer veilig en efficiënt bomen vellen met professionele precisie.

Verleg je grenzen en ontdek de opwindende wereld van boomklimmen, waar avontuur en vakmanschap samenkomen.

Stijg boven de rest uit en leer de kunst van het veilig en efficiënt werken op hoogte.

Word een kampioen van natuurbescherming en bescherm bomen met de juiste kennis en vaardigheden.

Leer de essentiële technieken van vakkundig snoeien om de gezondheid en structuur van bomen te optimaliseren. Ontdek hoe je takken op de juiste plaatsen kunt verwijderen en de bloei en kunt bevorderen.

Ontdek de geheimen van bodemgezondheid en optimaliseer de groei en vitaliteit van bomen.

Vergroot je kennis van boomsoorten en maak weloverwogen keuzes als boomverzorgingsspecialist.

Zo denken onze deelnemers erover

Matthieu
Lees verder
Groene Veluwe heeft een fantastisch ETW traject opgezet, waarmee je een hele mooie switch kunt maken naar het groen. Iedereen is zeer vriendelijk en blijven in oplossingen meedenken bij onvoorziene omstandigheden.
Marlon
Lees verder
Groene Veluwe gaf mij de kans te laten omscholen tot boomverzorger. Omdat zij potentie herkennen en kansen gunnen heb ik een echt vak mogen leren. Daar heb ik geen moment spijt van hoeven hebben, ik ben nog steeds in mijn nopjes met het gekozen werk.
Wim
Lees verder
Een positieve organisatie met korte lijnen en kennis van zaken. Ook op gebied van bijscholing in staat om goed maatwerk te leveren. Op een persoonlijke en respectvolle manier.
Tim
Lees verder
Hele fijne samenwerking gehad met Abiam, duidelijk vlot en zeer open en vriendelijk. Kunnen een hoop mensen nog een voorbeeld aan nemen.
Previous
Next
Klaar om te starten?

Antwoord op je vragen

De opleiding start in oktober 2023 en duurt tot en met oktober 2024.

Opleidingscentrum de Groene Veluwe, Tongerenseweg 116 in Epe.

Elke groep bestaat uit 16 kandidaten tijdens het theoretische gedeelte. Echter, tijdens de praktijkmodules wordt de groep beperkt tot maximaal 8 kandidaten, zodat we optimale kwaliteit en persoonlijke aandacht kunnen waarborgen.

Bij deelname aan het opleidingstraject wordt het soort dienstverband aangeboden op basis van jouw situatie, of je nu werk hebt of een uitkering ontvangt.

Heb je een baan en wil je omscholen?

Als je momenteel werk hebt en je wilt omscholen, krijg je tijdens het opleidingstraject een jaarcontract in samenwerking met onze partner, Groen Uitzendburo. Dit biedt jou zekerheid en stabiliteit gedurende de opleiding.

Heb je een uitkering?

Indien je een uitkering ontvangt, behoud je gedurende de eerste vier maanden van het traject je uitkering. Na succesvolle afronding van deze eerste vier maanden, waarin je werkt en leert met behoud van je uitkering, ontvang je een contract van minimaal acht maanden. Dit contract garandeert werk voor minimaal het aantal uren dat je momenteel een uitkering ontvangt, of voor 32 uur per week zonder uitzendbeding. Dit biedt je een perspectief op langere termijn en verdere stabiliteit in je werk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je meer informatie te geven en al je vragen te beantwoorden.

Het startsalaris bedraagt minimaal €13,36 euro per uur (afhankelijk welke cao van toepassing is). Daarnaast doen we ons best dat de gehele opleiding gefinancierd kan worden, hier zijn verschillende mogelijkheden voor. We werken samen met het UWV, Gemeente, RMT, Doorzaam of dat er vanuit een werkgever in jou wordt geïnvesteerd.

Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit:

  • 47 lesdagen van 8 uur per dag, inclusief 5 dagen examentraining en 1 dag examen.
  • 4 à 5 uur per week thuisstudie voor praktijkopdrachten.
  •  

Er is momenteel een groot tekort aan boomverzorgers. Daarom is er in samenwerking met UWV,  Groene Veluwe en Groen Uitzendburo een traject opgezet om mensen op te leiden tot boomverzorger. Dit traject biedt mensen die altijd al boomverzorger wilden worden of mensen die wegens omstandigheden niet in hun eigen sector aan het werk kunnen, de mogelijkheid om zich te laten omscholen.

Het traject is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, omdat zowel het UWV als Groen Uitzendburo de investering van de opleiding voor de kandidaat doen.

De vereisten om deel te nemen aan het traject verschillen, afhankelijk van of je een uitkering hebt of werkzaam bent.

Heb je een uitkering?

Om deel te nemen aan het traject, dien je toestemming te krijgen van jouw UWV-adviseur. Daarnaast zal er een intakegesprek plaatsvinden met Groen Uitzendburo of Groene Veluwe. Tijdens dit gesprek zullen we samen de vereisten en criteria bespreken die nodig zijn om aan het traject deel te nemen.

Heb je momenteel werk?

Om deel te nemen aan het traject, zal er een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zullen we samen de vereisten en criteria bespreken die nodig zijn om aan het traject deel te nemen.

De kosten van de opleiding variëren, afhankelijk van of je een uitkering ontvangt of werk hebt.

Heb je een uitkering?

Indien je een uitkering hebt, bedragen de kosten van de opleiding €9.340 exclusief btw. Het is mogelijk dat het UWV deze kosten voor je betaalt vanuit het scholingsbudget, dat een waarde heeft van 5000 euro. Het resterende bedrag wordt vergoed door Groen Uitzendburo.

Heb je momenteel werk?

We nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden voor vergoeding van jouw opleiding te bespreken. We bieden maatwerkoplossingen en willen graag samen met jou kijken naar de beste opties. 

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek over de kosten van de opleiding en de beschikbare vergoedingsmogelijkheden. We staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw nieuwe carrière als boomverzorger.

Heb je nog vragen?

Klaar voor een nieuw avontuur?