Extra info

Subsidies en
belastingvoordelen

Wij geloven in het belang van opleiden, maar begrijpen dat het geld kost. Daarom helpen wij jou bij het vinden van subsidies en belastingvoordelen om de kosten te verlagen.

Cursus NKC
Colland subsidie
Colland

Subsidies en regelingen

Meerdere van onze aangeboden opleidingen, cursussen, trainingen en (bij)scholingen komen in aanmerking voor Colland subsidie. De meeste cursussen worden wel tot 75% vergoed!

Per medewerker is er een maximale vergoeding van € 1.000,- per jaar. Voor de mogelijkheden verwijzen wij jou door naar de website van Colland Arbeidsmarkt

Hier vind je meer informatie over de voorwaarden en terugvordering van Colland subsidies.

Tevens zijn er een aantal cursussen en opleidingen te volgen in combinatie met nascholing voor code 95. Dit word vermeld in het cursusaanbod en deze cursussen zijn vooral transport gerelateerd. Denk hierbij aan: VCA basis en VOL, Verkeerseducatie, BHV (herhaling) en de heftruck.

Colland

Subsidie declareren

Voor het volgen van een cursus of opleiding biedt Colland Arbeidsmarkt subsidies aan. Werkgevers en werknemers vragen deze subsidie eenvoudig aan via het inlogportaal van Colland.

Bekijk voor meer informatie de instructievideo. Zo weet je precies hoe een declaratie kan worden ingediend via het Colland Administratie Systeem.

Groene Veluwe kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Colland

Employability budget Hoveniers

Wil je als hovenier breed inzetbaar blijven en scholing volgen op eigen verzoek? Dan is er een scholingsbudget (employabilitybudget) beschikbaar van maximaal € 1.500,- voor scholing op eigen initiatief via Colland Arbeidsmarkt.

De studiekosten die je maakt worden direct aan je vergoed zonder tussenkomst van de werkgever. Meer informatie over de regeling en voorwaarden vind je hier

UWV

Scholingsvoucher

Certificaten in de groensector vergroten je kans op werk. Als erkend opleidingspartner van het UWV, is het mogelijk om bij ons gebruik te maken van 2 soorten scholingsvouchers:

  • Scholingsvoucher voor werkzoekende.
  • Scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plussers.

Bespreek met je jobcoach van het UWV of je kunt profiteren van een scholingsvoucher ter waarde van €2500,- inclusief BTW.

UWV

Scholingsvoucher voor werkzoekende

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een subsidie voor een opleiding. Met de scholingsvoucher voor werkzoekende kun je je laten bij- of omscholen naar een kansberoep. Je kunt de scholingsvoucher gebruiken voor 1 of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied.

Je kunt hiervan gebruik maken als:

  • Wanneer jij je baan kwijtraakt en een WW-uitkering krijgt, of als je als ZZP’er werkt.
  • Wanneer je een opleiding gaat volgen in de richting van een kansberoep of je wilt met een certificaat laten zien dat je geschikt bent voor bepaald type werk bij een toekomstige werkgever.


Vraag naar de mogelijkheden bij het UWV, of jij in aanmerking komt voor een scholingsvoucher.

Belastingdienst

Particuliere Belastingvoordeel

Doe je de opleidingen als particulier en betaal je jouw training zelf? Dan kun je jaarlijks tot € 15.000,- studiekosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Deze regeling geldt ook voor de kosten van een EVC-procedure.

Let op: Je mag alleen de kosten opgeven die boven de € 250,- liggen. 

Klik hier voor meer informatie over de regeling om belastingvoordeel te krijgen. 

Laten we kijken wat de Groene Veluwe voor jou kan betekenen.