Schrijf u direct in voor deze cursus

Plantsoenonderhoud

Doel

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis opgedaan om goed en zelfstandig plantsoenonderhoud uit te voeren. Veilig en effectief werkzaamheden kunnen uitvoeren in verschillende functies van plantsoenen.

Doelgroep

Iedereen die werkt of wil werken in de groenvoorziening of hobbymatig plantsoenen wil onderhouden.

Leerdoelen
  • Functies van plantsoenen;
  • Snoeien, onkruid verwijderen, hagen onderhouden, stamschot verwijderen;
  • Het effectief werken in een plantsoen;
  • Plantenkennis (bosplantsoen, vaste planten, heesters, onkruiden);
  • Veilig werken langs de weg;
  • Werken op beeldkwaliteit;
  • Wet Natuurbescherming;
  • Het onderhouden van gereedschappen;
  • Ergonomie en fysieke belasting.
Cursusprogramma

In de ochtend wordt het theoretische gedeelte besproken van de leerdoelen. De functies van plantsoenen en het herkennen van beplanting. Uiteraard ook het veilig werken, werken op beeldkwaliteit en ergonomie, lichaamshouding en fysieke belasting.

Na de lunch ga je met de trainer de opgedane theorie in de praktijk brengen. Het effectief werken, onderhouden van gereedschappen en werken langs de weg. Uiteraard ga je ook aan het werk met snoeien, hagen onderhouden, stamschot verwijderen en het snijden van graskanten. Er wordt veel aandacht besteed aan het werken op beeldbestek.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvangt de deelnemer een certificaat.

Cursusduur en kosten

Datum:   Open inschrijving
Duur:       4 dagdelen (2 dagen)
Kosten:   € 395,00 excl. 21% BTW

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Incompany/Maatwerk

Bij groepen is het ook mogelijk om deze cursus op locatie te geven (incompany). Tevens kan deze cursus aangepast worden aan uw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Overig

Voor de cursussen van Groene Veluwe geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het overschrijden van het maximaal aantal deelnemers is, na overleg, mogelijk. De toekenning van cursusplaatsen, bij open inschrijving, geschiedt op volgorde van aanmelding. Indien het aantal deelnemers minder is dan het vastgestelde minimum, is Groene Veluwe gerechtigd om cursussen samen te voegen, door te schuiven naar een latere datum of geen doorgang te laten vinden.