Schrijf u direct in voor deze cursus

Spuitlicentie l (Uitvoeren)

Doel

Als jij werkt met professionele gewasbeschermingsmiddelen, dan heb je een spuitlicentie nodig om te mogen inkopen, opslaan en gebruiken. Ook in het preventief bestrijden van bijvoorbeeld de eikenprocessierups is een spuitlicentie een vereiste.

Doelgroep

Vanaf 1 juli 1996 heeft iedereen een licentie nodig voor o.a. het inkoop, verkoop, opslaan of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen. De regelgeving is bedoeld om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken. De cursus is bedoeld voor mensen die de spuitlicentie moeten behalen.

Leerdoelen
 • Aanbouwen, afstellen, gebruiken en onderhouden van spuitapparatuur.
 • Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van spuittechnieken en gewasbeschermingsmiddelen.
 • Het weten van milieuaspecten en arbeidsomstandigheden.
 • Kennis hebben van ziektes, plagen en verschillende onkruiden.
Cursusprogramma

In 2 dagen brengen we alles bij op het gebied van omgaan met bestrijdingsmiddelen in zowel theorie als praktijk.

 • Aanbouwen en afstellen van spuitapratuur.
 • Gebruiken en onderhouden van het spuitapratuur.
 • Gebruik handleiding DLV en doseringen.
 • Milieuaspecten en arbeidsomstandigheden.
 • Etiketten lezen en begrijpen.
 • PBM's.
 • Kennis van ziekten, plagen en onkruiden.
 • Toepassen geïntegreerde gewasbescherming.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Het examen bestaat uit drie onderdelen: praktijk, theorie en onkruidherkenning. Als je voor alle onderdelen bent geslaagd ontvang je het certificaat en de spuitlicentiepas.

De licentie is 5 jaar geldig. Om je licentie geldig te houden kun je verlengingsbijeenkomsten bij ons volgen. Daarnaast bieden we de cursussen Spuitlicentie II (Bedrijfsvoeren) en Spuitlicentie verlengen.

Certificaat

Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van Spuitlicentie I en worden gemeld bij Bureau Erkenningen en ontvangen een spuitlicentiepas. De deelnemer kan zijn studievorderingen op de website van Bureau Erkenningen bijhouden en informatie opvragen over de nog te volgen bijeenkomsten voor te behalen punten.

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Cursusduur en kosten

Datum:     Open inschrijving
Duur:          4 dagdelen + 0,5 dagdeel examen (2,5 dagen)
Kosten:     € 550,00 excl. 21% BTW

Incompany/Maatwerk

Bij groepen is het ook mogelijk om deze cursus op locatie te geven (incompany). Tevens kan deze cursus aangepast worden aan uw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Overig

Voor de cursussen van Groene Veluwe geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het overschrijden van het maximaal aantal deelnemers is, na overleg, mogelijk. De toekenning van cursusplaatsen, bij open inschrijving, geschiedt op volgorde van aanmelding. Indien het aantal deelnemers minder is dan het vastgestelde minimum, is Groene Veluwe gerechtigd om cursussen samen te voegen, door te schuiven naar een latere datum of geen doorgang te laten vinden.