Schrijf u direct in voor deze cursus

VOL-VCA

Doel

Met het VOL-VCA diploma laat de cursist zien dat hij basiskennis heeft over veiligheid, gezondheid en milieu. Deze opleiding is gericht op het vergroten van kennis en bewustwording van veiligheid voor zowel u als voor de medewerkers aan wie u leiding geeft. De cursist kent de wet- en regelgeving, kan gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet hoe hij deze kan voorkomen.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor een leidinggevende of ZZP-er die beschikt over een (bijna) verlopen diploma VOL-VCA.

Leerdoelen
  • Kennis hebben van veiligheids- en gezondheidswetgeving;
  • Het ontdekken van gevaren, risico’s en preventie;
  • Hoe om te gaan met rechten, plichten en overleg;
  • Kennis hebben van instructies, signalering en procedures;
  • Hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen;
  • Weten welke arbeidsmiddelen er zijn.

Bovengenoemde leerdoelen zijn dezelfde leerdoelen als bij de basisveiligheid VCA, maar dan bekeken vanuit de operationeel leidinggevende. Er wordt meer kennis gevraagd. Zo moet u niet alleen weten wat veilig gedrag is, maar moet u ook weten hoe u dat kunt stimuleren. En moet u niet alleen weten wanneer u persoonlijke beschermingsmiddelen moet gebruiken, maar ook welke en hoe u ze moet gebruiken.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor een leidinggevende of ZZP-er die beschikt over een (bijna) verlopen diploma VOL-VCA.

Cursusprogramma

De cursus is geheel theoretisch ingericht en omvat vele veiligheidsvoorschriften. Het programma bestaat uit een ochtend- en middagdeel die afgesloten wordt met het VCA examen. Tussen de 2 delen in is er tijd voor een lunch.

  • Ochtenddeel opleiding VOL-VCA
  • Lunch
  • Middagdeel opleiding VOL-VCA
  • VCA examen
Digitale veiligheidspas

De cursus wordt afgesloten met een officieel erkend examen. U ontvangt een gratis digitale veiligheidspas voor op de smartphone. Een pas en/of diploma is tegen betaling bij te bestellen.

Uw VOL-VCA is tien jaar geldig. Na het behalen van uw examen wordt deze geregistreerd in het Centraal Diploma Register. Hier kunt u de geldigheidsduur controleren. Uw registratie in het Centraal Diploma Register bepaalt de geldigheid van uw digitale veiligheidspas.

Cursusduur en kosten

Datum:       Open inschrijving
Duur:           2 dagdelen (1 dag)
Kosten:       € 200,00 excl. 21% BTW
Code 95:    € 25,00 toeslag, graag vermelden bij bijzonderheden

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Incompany/Maatwerk

Bij groepen is het ook mogelijk om deze cursus op locatie te geven (incompany). Tevens kan deze cursus aangepast worden aan uw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Overig

Voor de cursussen van Groene Veluwe geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het overschrijden van het maximaal aantal deelnemers is, na overleg, mogelijk. De toekenning van cursusplaatsen, bij open inschrijving, geschiedt op volgorde van aanmelding. Indien het aantal deelnemers minder is dan het vastgestelde minimum, is Groene Veluwe gerechtigd om cursussen samen te voegen, door te schuiven naar een latere datum of geen doorgang te laten vinden.