Pilot leerwerktraject voor Aankomend Hoveniers geslaagd

Afgelopen vrijdag ontvingen 17 personen een VHG branche-certificaat Aankomend Hovenier. Ze waren de eerste deelnemers van een leerwerktraject van 9 maanden, dat tot stand is gekomen dankzij een mooie samenwerking van Zone.college, Groen Uitzendburo, opleidingscentrum Groene Veluwe en het UWV.

Goed nieuws voor mensen die zich snel willen laten omscholen naar werk bij een hoveniersbedrijf of groenvoorziener; medio december starten er soortgelijke trajecten in onder andere Epe en Deventer.

Programma voor carrièreswitchers

In februari startte de groep met een leerperiode van drie maanden, waarna ze een arbeidscontract kregen van zes maanden met terugkomdagen. Het traject werd afgesloten met een praktijkexamen. 17 van de 22 geëxamineerden zijn geslaagd voor het erkende branche-certificaat Aankomend Hovenier van VHG. Alle deelnemers hebben een baan in de groene sector gekregen. Er zijn diverse mogelijkheden om verder te leren. Een mooie vervolgstap is de branche-opleiding Hovenier. Dit is een 1-jarige avondopleiding.

De kneepjes van het vak

Één van de geslaagden is Rinus. Hij maakte de overstap van docent Engels naar hovenier. “Abiam van Triest van Groen Uitzendburo informeerde mij over het leerwerktraject en heeft mij ook geholpen met het vinden van een leuke werkplek. Ik ga nu met zoveel meer plezier naar het werk. De eerste drie maanden word je goed voorbereid en leer je de kneepjes van het vak. Ik had verwacht dat ik veel theorie zou krijgen. Je start met theorielessen, daarna zijn het vooral praktijklessen en daar leer je ontzettend veel van.”

Meer informatie

Het beroep hovenier staat op de lijst van kansberoepen van het UWV. Dit betekent dat de kans dat iemand werkt vindt in deze functie aanzienlijk is. Omscholing naar beroepen die door het UWV worden geclassificeerd als kansberoep wordt gestimuleerd, ook met financiële tegemoetkomingen. Op woensdag 17 november is er een praktijkdag voor mensen die kennis willen maken met het hoveniersvak en informatie willen ontvangen over de nieuwe leerwerktrajecten die binnenkort gaan starten. De praktijkdag vindt plaats bij Opleidingscentrum Groene Veluwe aan de Tongerenseweg 116 in Epe en start om 10 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@groen-uitzendburo.nl of bel naar: 0578-615940.

Delen

Over de Groene Veluwe

Bij Groene Veluwe hebben we een passie voor trainingen en cursussen in de groene sector. Onze hoogste prioriteit is altijd jouw succes. Daarom bieden wij een breed scala aan praktijkgerichte trainingen, allemaal onder leiding van gekwalificeerde trainers en hoveniers met jarenlange ervaring in hun vakgebied. 

Blijf op de hoogte

Ontvang tips en al het laatste nieuws

Door je in te schrijven, ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid.