Extra informatie omtrent subsidie mogelijkheden

Personeel opleiden kost geld. En daarom denken wij graag met u mee! Wist u bijvoorbeeld dat wanneer u als hoveniersbedrijf/groenvoorzieningsbedrijf afdraagt aan Colland, u daar subsidies kan terugvorderen voor het opleiden van personeel?

Op deze informatie pagina helpen we u daar graag bij verder! Ook informatie over belastingvoordeel en scholingsvoucher vind je hieronder.

Colland Subsidie

Meerdere van onze aangeboden opleidingen, cursussen, trainingen en (bij)scholingen komen in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van Colland Arbeidsmarkt.

Per medewerker is er een maximale vergoeding van € 1.000,- per jaar. De meeste cursussen worden wel tot 75% vergoed (per 1 augustus 2021) en kunt u de factuur indienen bij Colland. Hier vind u meer informatie over de voorwaarden en terugvordering van Colland subsidies.

Tevens zijn er een aantal cursussen en opleidingen te volgen in combinatie met nascholing voor code 95, dit word vermeld in het cursusaanbod, deze cursussen zijn  vooral transport gerelateerd. Denk hierbij aan: VCA basis en VOL, Verkeerseducatie, BHV (herhaling) en de heftruck.

Declareren

Voor het volgen van een cursus of opleiding biedt Colland Arbeidsmarkt subsidies aan. Werkgevers en werknemers vragen deze subsidie eenvoudig aan via ‘Direct aanvragen of declareren’ via het inlogportaal. Bekijk hiernaast de instructievideo.

Hiernaast treft u ook een instructievideo aan van Colland voor het indienen van een declaratie via het Colland Administratie Systeem.

Groene Veluwe kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Subsidieregeling employabilitybudget Hoveniers

Wilt je als hovenier breed inzetbaar blijven en scholing volgen op eigen verzoek? Dan is er een scholingsbudget (employabilitybudget) beschikbaar van maximaal € 1.500,- voor scholing op eigen initiatief via Colland Arbeidsmarkt. De studiekosten die je maakt worden direct aan je vergoed zonder tussenkomst van de werkgever. Meer informatie hierover kan je hier vinden. Je vindt hier ook alle voorwaarden en inhoud van de regeling terug. Ook kan je de aanvraag doen en de declaratie indienen.

Scholingsvoucher UWV

Omdat wij geregistreerd opleidingspartner zijn van het UWV kun je bij ons terecht met een scholingsvoucher.

Hoe kom je in aanmerking voor de UWV scholingsvoucher?

Er zijn twee soorten scholingsvouchers. De scholingsvoucher voor werkzoekenden en de scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plussers. Ook in het groen zijn soms bepaalde certificaten de aanzet om beter in aanmerking te komen voor een baan. Informeer bij je eigen jobcoach van het UWV of jij in aanmerking komt voor een scholingsvoucher t.w.v. € 2500,- inclusief BTW om je om te scholen naar de groensector.

Omscholing: UWV scholingsvoucher voor werkzoekende

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een subsidie voor een opleiding. Met de scholingsvoucher voor werkzoekende kun je je laten bij- of omscholen naar een kansberoep. Je kunt de scholingsvoucher gebruiken voor 1 of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied.
Je kunt hiervan gebruik maken als:

  • Je je baan kwijtraakt en een WW-uitkering krijgt, of als je als ZZP’er werkt
  • Je gaat een opleiding volgen in de richting van een kansberoep of je wilt met een certificaat laten zien dat je geschikt bent voor bepaald werk bij een toekomstige werkgever

Vraag naar de mogelijkheden bij het UWV, of jij in aanmerking komt voor een scholingsvoucher.

Particuliere Belastingvoordeel

Doe je de opleidingen als particulier en betaal je jouw training zelf? Dan kun je jaarlijks tot € 15.000,- studiekosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Deze regeling geldt ook voor de kosten van een EVC-procedure. Let op: Je mag alleen de kosten opgeven die boven de € 250,- liggen.

Kijk hier de website van de belastingdienst voor meer informatie over deze regeling.