Schrijf u direct in voor deze cursus

Bedrijfshulpverlening (basis)

Doel

Een bedrijfshulpverlener (bhv’er) is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Na deze cursus weet hij hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een bhv’er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen.

Leerdoelen
  • Het alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels;
  • Het verzorgen van uitwendige wonden;
  • Weten hoe te reanimeren en het gebruiken van de AED;
  • Weten hoe te handelen bij brand;
Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die bij calamiteiten adequaat moet kunnen optreden en die nog niet eerder een opleiding heeft gevolgd voor BHV’er. Deze cursus is speciaal gericht op medewerkers uit de groenvoorziening

Cursusprogramma

Dag 1

Tijdens de cursus wordt er onderscheid gemaakt tussen de theorie en de praktijk. Bij het theoretische gedeelte leert de cursist kennis over bepaalde situaties en hoe hij daarop moet reageren. De cursist leest informatie over bijvoorbeeld hoe hij moet reanimeren en hoe hij daarbij juist moet handelen.

Daarnaast zal in het praktische gedeelte het ook daadwerkelijk geoefend worden. De volgende onderwerpen worden behandeld; Basis levensreddende handelingen/ EHBO/ Ontruiming en evacuatie / Basis brandbestrijding en blus materialen.

Dag 2

Op de 2e cursusdag doet de cursist meteen examen op basis van multiple-choice vragen. In de ochtend examen voor basis levensreddende handelingen en EHBO en aan het einde van de cursusdag Brandbestrijding en ontruiming.

Verklaring van deelname

Deze cursus wordt afgesloten met een officieel erkend examen. De cursist ontvangt een diploma inclusief pas.

Cursuslocatie

Groene Veluwe
Tongerenseweg 116
8162 PP Epe

Cursusduur en kosten

Duur:          2 dagen
Kosten:     € 295,00 excl. 21% BTW
Code 95:  € 25,00 toeslag, graag vermelden bij bijzonderheden